Bolha, macskabolha, bolha irtása, bolhairtás, bolha ellen.

katevők rovarirtás és kártevőirtás

Darázsirtás SOS

Főoldal

HACCP

Kártevők

Kérdések

Referencia

Jogszabály

Kapcsolat

csótány
poloska
hangya
bolha
darázs
rágcsáló
     
 

Bolhairtás gyakran ismételt kérdései:

A házi bolhairtó szerek mennyire eredményesek?
A boltban kapható, szabadforgalmú felületkezelő bolhairtó szerekkel csökkenteni tudja a bolhák számát a lakásban, a probléma teljes felszámolására nem alkalmasak.
A házi bolhairtószerek kis mennyisége, alacsony hatóanyagtartalma miatt teljes bolhamentesség elérése alkalmatlanok. Kis felületek bolhairtása (pl kutyaház) azonban lehetséges ezen irtószerekkel is.


Egy rovarirtó szakember bolhairtó kezelése miért lesz eredményesebb?
Mert rovarirtó koncentrátumokból dolgozunk, mely szerek szabadforgalomban nem kaphatóak. Kizárólag szakképzett személy vásárolhatja, használhatja azokat.
A bolhairtás egy átlagos méretű lakásban több liter munkaoldat kijuttatását jelenti.
Fontos megjegyezni, hogy a házi és profi bolhairtószerek mennyiségi és minőségi különbségén kívül a munkavégzés helyének megválasztása is fontos a hatékony bolha elleni védekezés szempontjából. A lakás padlószintje, kárpitos bútorok, továbbá a a falak 1 méter magasságig történő teljes kezelése indokolt bolha ellen. Ezen kívül a professzionális bolhairtás irtószerei egy speciális, bolhák elleni fejlődésgátló vegyületet is tartalmaznak, mely tartós bolhamentes állapotot biztosít a lakásban.


A kutyából jöttek a bolhák, belőle hogyan kell bolhát irtani?
A háziállatok bolhamentes állapota kulcsfontosságú, a bolhamentes lakás szempontjából. Állatok bolhairtása megoldható a  spot-on (rácseppentős) készítmények alkalmazásával (Például Frontline, Stronghold, Advantix, Advocate, Advantage. Kutyára még: Exspot, Duowin. Exspot stb. Ha állataiban nincs bolha, a bolhairtás során lekezelt lakóteret nem fogják újrafertőzni.

A társasházi pince is bolhás. Itt hogy néz ki a bolhák elleni védekezés?
Gyakori eset, a társasházi pincékben gyakran szaporodnak el a bolhák, jellemzően kóbor és házi macskák a bolhák forrása. Ezen a helyeken teljes bolhairtó felületkezelést végzünk.
Nagy felületeken és motoros permetezővel történik a bolhairtó munkaoldat kijuttatása.
Porózus felületeken bolhairtó porozószerrel dolgozunk, porozógép alkalmazásával. A porozószer nagy előnye, hogy a felületekbe nem szívódik be, így a bolhairtószer hatása tartós.


A bolha mennyi ideig marad életben táplálék nélkül?
Ez nagyban függ a hőmérséklettől. Nulla fok közelében a bolhák életciklusa olyan mértékben lelassul, hogy akár fél évig is életképes marad. Szobahőmérsékleten körülbelül 2-3 hónapig birja. A bolhairtás bizonyosan szükségtelen egy olyan lakásban, ahol fél évig nem laknak.

Hogyan fog történni a lakásom bolhairtása?
A bolhák irtása során a padló (lakásban elsősorban szőnyegpadló és parketta), kárpitozott bútorok,valamint falfelületek kezelését végezzük el. Nagy zsúfoltság esetén érdemes előkészíteni a szobákat, hogy a felületekhez hozzáférjünk.

A kutyák és macskák benn lehetnek a bolhairtás alatt?
Sajnos nem. A bolha elleni permetezés nagy mennyiségű rovarirtószer kijuttatásával jár, melynek enyhe irritatív hatása van. A bolhairtószer száradásáig (1-2 óra) ember és állat egyaránt nem tartózkodhat a kezelt szobákban. Az apró termetű házikedvencek (hörcsög, tengerimalac, degu, görény stb, de még a macska is) a méretükből adódóan ráadásul folyamatosan közel tartózkodnak a bolhairtószerrel lekezelt felületekhez, érzékenyek a szerre, ezért a bolhairtás napján a lakásból való távoltartásukat javasoljuk.

A bolhák irtása után azonnal bolhamentes lesz a lakás?
Igen. A bolhairtószer taglózó és tartós hatással egyaránt rendelkezik, a vele érintkező bolhákat azonnal elpusztítja. Azonban a viselt ruházatban aktuálisan megbúvó bolhákra nem terjed ki az irtószeres kezelés. A ruházatot magas hőfokon (60C) ki kell mosni.

Halakat tartok házikedvencként, rájuk veszélyes a bolhairtószer?
A halak rendkívül érzékenyek a bolhák ellen felhasznált hatóanyagokra, javasoljuk hogy bolhairtás előtt takarja le az akváriumot. A munkavégzés során nagy körültekintéssel dolgozunk, nem lesz bajuk a halaknak.

Mikor takarítható fel a szőnyegről a bolhairtó szer?
A bolhák elleni irtószerek felületi hatástartóssága 1-2 hónap. Ez ideig a szer folyamatosan működik, pusztítja a kikelő és felülettel érintkező bolhákat.
Ez idő alatt ne mossa le a felületekről a szert, mert az elveszíti hatását.

Bolhairtás az a kutya lefújását is jelenti??
Állatok kezelésére speciális bolhairtó szerek vannak forgalomban, az általunk használt felületkezelő szerek erre a célra nem használhatóak. A kutyaház bolhairtása azonban a mi feladatunk, ezt meg is tesszük.

A cicámban van bolha, de úgy tudom a macskabolha nem szív vért emberből.
Sajnos rosszul tudja. A háziállatok bolhái (kutyabolha és macskabolha) gond nélkül vándorolnak át emberre. Az egyes bolhák gazdafajlagossága nem szoros.

Tudjon meg többet a bolhák életmódjáról, valamint a bolhairtás műveletéről.

Ha egyéb rovarok irtásával kapcsolatban felmerülő kérdésekről is olvasna:
- Hangyairtás kérdései
- Csótányirtás
- Darázsirtás kérdései

 
     

Bolhairtás blog

" Bolhák irtása, kérdések, bolhairtás " Oldaltérkép